UVOD


Dobar dan, dobri ljudi! Nadam se da ste uspeli da uhvatite nešto sunca i da sa divnom energijom završavate još jednu nedelju. Ja sam danas u potpunosti raščistio raspored, izdvojio vreme samo za sebe, odmor i pisanje. Danas imamo i mini jubilej, stigli smo do 200 čitalaca, do 200 osoba u 5P zajednici! ?

Ostavljam linkove, ukoliko niste pročitali prva tri njuzletera:
1. 5P Newsletter: Sve što znam, vidim i osećam ?​
2. 5P Newsletter: Mi, pesnici, imamo svoje trikove ?
3. 5P Newsletter: U redu je da nisi u redu ?

Prošle nedelje je prvi poster iz serije “U redu je da nisi u redu” završio kod najbrže 5P čitateljke koja se javila Nenadu Iviću, autoru postera. Planiram i u budućnosti da u saradnji sa kolegama, saradnicima i partnerima, pripremam mala iznenađenja za 5P čitaoce. ?

Takođe, zamisao mi je da dobijete mini eksluzive iz mojih ličnih poslovnih poduhvata. Želim da sa vama podelim neke pojedinosti iz projekata koje još uvek nisu ugledale svetlost dana. Prva mini eksluziva koju najavljujem stiže za tačno 14 dana. Imaćete priliku da premijerno vidite i čujete o jednoj divnoj promeni u mojoj kompaniji – Evoke. ?

U nastavku, nalazi se 5P presek ove nedelje.?

PROČITAO ?


DRAFT KNJIGE “DECA PREDUZETNICI”

Posle nešto manje od 2 godine razvoja projekta edukativni centar Učiteljica, projekta nastalog u okviru kompanije Evoke, a koji vodi moja supruga, Sonja, ove godine radimo na razvoju baze proizvoda koje ćemo ponuditi našim aktuelnim klijentima, ali i onima koji to još uvek nisu. Radimo na kreiranju pre svega digitalnih proizvoda (eBook, online kurs, ePriručnik, digitalni obrazovni alati), ali i fizičkih proizvoda (knjiga, društvena igra). ?

Jedan od prvih proizvoda na kome ja lično učestvujem jeste knjiga za decu “Deca preduzetnici”. Divan koncept koji smo raspisali i koji ima za cilj da kroz zanimljivu avanturu glavnih junaka čitaoce sprovede kroz sve najbitnije elemente preduzetništva, ali na njima prilagođen način. Ove nedelje, čitao sam draft jednog segmenta knjige i iskreno uživao u procesu. U narednom periodu, paralelno sa pisanjem knjige na kome učestvuje više autora, ja ću biti u potrazi za kompanijama koje bi bile zainteresovane da podrže projekat i budu partner edukativnog centra Učiteljica u procesu izdavanja knjiga, plasiranja istih i svim daljim aktivnostima koji će proizilaziti iz ovog projekta. ?

LINKOVI TEKSTOVA KOJE SAM PROČITAO OVE NEDELJE

1.
 Kako da izaberem domen za svoj brend? – Ivan Minić
2. Kratka priča o olimpijskom šampionu, Maksu Perotu – Original Magazin 
3. Zdrastveni rizici od tetoviranja – Vice

 

POGLEDAO ?


Pogledao sam nekoliko epizoda 7. sezone serije Brooklyn Nine-Nine. Prosto obožavam ovu seriju i jako mi prija da pogledam jednu do dve epizode kada želim da pred kraj dana odmorim i isključim mozak. Gledam je na Netflix platformi, a nakon 7. sezone ostaje samo da se pogleda i poslednja – 8. sezona serije. Poslednja sezona je premijerno prikazana u avgustu prošle godine, ali još uvek nije stigla na Netflix kod nas. Ukoliko ste Brooklyn Nine-Nine fan i niste još uvek pogledali 7. sezonu, u nastavku možete pogledati trejler.?

Prethodne nedelje sam na sastanku sa kolegama iz kreativnog studija prošao kroz draft verziju sajta koji pripremamo. U pitanju je sajt nikolavukovic.com, a upravo 5P projekat će imati centralno mesto na samom sajtu. U nastavku vam ostavljam prikaz prvog ekrana početne strane. Javite mi kako vam se dopada! ?

Pogledao sam i jedan kratki YouTube video sa 8 Google Calendar trikova za produktivnost. Neki od trikova su poprilično basic, ali verujem da vam može biti interesantno i da može dati neku ideju kako da unapredite svoj sistem rada. ?

POKUŠAO ?


“TIME BLOCKING” TEHNIKA ZA VIŠE NOVIH AKTIVNOSTI U ISTO VREME

Godinu sam startovao sa puno elana i želje da dodatno organizujem sopstveno vreme. U isto vreme, u kalendaru sam “blokirao” određene delove određenih dana za repetitivne aktivnosti. U nastavku ću podeliti sa vama jedan primer.?​

07:15 – 08:00 Vreme rezervisano za čitanje knjiga
08:00 – 08:30 Vreme rezervisano za čitanje stvari koje me zanimaju vezanih za investiranje (crypto, NFT, nekretnine, itd)
08:30 – 09:30 Priprema za radni dan i predstojeće sastanke

Ovo mi je bilo aktivno u kalendaru svim danima od utorka do četvrtka, od starta godine. Iako je stajalo u kalendaru, nisam fizički uspevao da svakog dana to i ispoštujem, pa je procenat realizovane jutarnje rutine upisane po satnici gore bio približno 30%. ?​

Ovaj rezultat, u mom kordinacionom sistemu ne znači da treba odustati od ove ideje. Zaključak koji sam doneo je da sam samo mogao u etapama uvoditi novine u svoj kalendar, a ne sa startom godine dodati kao fiksne termine 6-7 novih stvari u isto vreme. Drago mi je što sam to ispratio, revidirao i osvestio. ?

PLATIO ?


LISTA IZDVOJENIH AKTIVNOSTI I PRATEĆIH TROŠKOVA

1. Nova mesečna investicija u kriptovalute – Solana (31.000 RSD)
2. Tretman mog psa, Sonija, kod grumera – Kuca i Maca salon (3.500 RSD)
3. Pregled kod urologa – Bel Medic (trošak pokriven od strane osiguravajuće kuće na osnovu dobrovoljnog zdrastvenog osiguranja koji imaju svi zaposleni u kompaniji Evoke)
4. Registracija automobila – Peraspera (28.500 RSD)
5. Registracija novih domena za aktivnosti koje ću vam premijerno najaviti za dve nedelje – Adria Host (9.950 RSD)
6. Nedeljna pretplata za Fit Element obroke, paket 3+2 dana gratis – Fit Element (6.960 RSD)


PRENEO NEKOME ? ?


NAJTEŽA 5P SEKCIJA ZA PISANJE

Svake nedelje, sekciju “preneo nekome” ostavim za kraj. Od svih sekcija ova mi je najteža za pisanje, prvenstveno zato što je po samom nazivu neodređena. “Preneo nekome” može biti priča o tome da sam nekome dao savet, informaciju, kompliment, otkrio neki plan, ideju, preneo nešto fizički, i još mnogo drugih opcija. ?‍?

Ove nedelje, po prvi put sam nekolicini ljudi u svom okruženju preneo informaciju da je projekat “Coffee Dude Club” u poslednjoj fazi pripreme pred teaser kampanju. U pitanju je NFT kolekcija koju planiram da lansiram sa saradnicima, a ista će biti među prvim NFT kolekcijama iz Srbije koje su ugledale svetlo dana. Svaki NFT projekat ima određenu road mapu, a na kraju iste tzv. “end game”, trenutak u kome se rasprodala kompletna kolekcija NFT tokena i u kome svi vlasnici tokena dobijaju neku super interesantnu mogućnost. ?​

​Vlasnici “Coffee Dude Club” NFT tokena će imati mogućnosti da posete “Coffee Dude CoffeeShop” u Metaversu i da u istom imaju pregršt mogućnosti koje će biti rezervisane samo za njih. U nastavku vam šaljem prvu skicu karaktera koji će se nalaziti u centru kolekcije. Ovo naravno nije finalna verzija, za nju ćete morati još malo da se strpite. ?​

WATCHLIST ?


U ovoj sekciji, za sam kraj njuzletera, ostavljam spisak i linkove do stvari koje planiram da pogledam, pročitam, kupim, isprobam, a nisam uspeo još uvek da izdvojim vreme. ⌛️

1. Ulaznice za humanitarni koncert “Dete od snova” u Kombank Dvorani
2. Posteri koje su kreirali umetnici za humanitarnu kampanju “Munch Art”
3. Gostovanje Vladimira Vulića u Pojačalo podcastu

Javite mi i vi šta ste ove nedelje sačuvali od linkova! ?

Nadam se da ste uživali u čitanju. Radujem se svim porukama, savetima, predlozima, utiscima.
Pišite mi na društvenim mrežama?