UVOD


Imam osećaj da je 2 meseca stalo u prethodnu nedelju. Toliko događaja, značajnih odluka, isprepletanih obaveza i emotivnih trenutaka. Razmišljao sam da ovonedeljni 5P Newsletter preskočim i da isti bude svojevrsni “minut ćutanja” za sve koji su izgubili živote u prethodnim danima u ratnim sukobima. ?

Međutim, shvatio sam da je najbolje što možemo da uradimo u ovakvom trenutku jeste da živimo svoj život najbolje što možemo i da u svojim mikro zajednicama širimo ljubav i dobru energiju. Time ne umanjujemo žal koja ostaje iza tih događaja, ali ne dozvoljavamo da isti drastičnije utiču na nas, naša osećanja i životne odluke. ?​

EKSLUZIVNE VESTI ?


Pre dve nedelje, najavio sam za ovonedeljni 5P Newsletter eksluzivne vesti o divnoj promeni u mojoj kompaniji. Obećanje će biti ispunjeno i ovaj 5P njuzleter će biti i prvi specijal, njuzleter u nešto drugačijoj formi. ?

Sve što sam ove nedelje pročitao, pogledao, pokušao, platio i preneo nekome bilo je usmereno ka jednom događaju.?

Nakon dugo pripremane organizacione transformacije i 6. rođendana kompanije koji smo proslavili juče (26. februar) u krugu zaposlenih i saradnika, EVOKE postaje EVOKE GROUP! ?

​Šta to znači, zašto smo to uradili i kako će od sutra izgledati moja kompanija, pročitajte u nastavku. Ovo je jedinstvena prilika da svi saznate i steknete sliku o tome čime se ja zapravo bavim.?

Napomena: Sve informacije navedene u nastavku, sadržaće delove PR tekstova pripremljenih za zvanične objave za javnost, ali i moje lične uvide koje želim da podelim sa vama i izjave mojih kolega. Javno deljenje sadržaja napisanog u nastavku nije dozvoljeno bez prethodne konsultacije. Hvala unapred na tome. ?​

EVOKE IS NOW EVOKE GROUP ?


Nakon serije promena i vesti da je Donesi sada GlovoVIP sada A1, a Telenor sada Yettel, red je i na nas da podelimo lepe vesti. ?

Ova promena, deo je priče o organskom i temeljnom rastu i razvoju, kao i pozitivnim posledicama istog. Zaista smo ponosni na to i zahvalni mnogima od vas koji ovo čitate, a direktno ili indirektno ste bili deo našeg razvojnog puta! Pa, da počnemo… ?

Krovni vizuelni idenitet i vizuelni identiteti 4 organizacione celine

EVOKE postaje EVOKE GROUP, a u okviru kompanije kreirane su 4 organizacione celine.?


1️⃣ Boutique Marketing Agencija EVOKE

Jedinistveni model full service marketing agencije koja posluje po “five clients” biznis modelu u okviru koga radimo samo za do 5 klijenata u datom trenutku. ?

Našim klijentima mi nismo samo agencija, eksterni saradnici, već njihov istureni marketing sektor ili sektor za digitalni marketing, deo njihove organizacione strukture. ?

Model rada koji je napravio suštinsku razliku u našem odnosu sa klijentima. ?

Za 5P Newsletter, Stefan Lobor, Head of Boutique Marketing Agency: “Osoba koju biste zvali “Key Account Manager” u okviru marketing agencije, po našem modelu rada minimum jednom nedeljno sedi u prostorijama klijenta, ima svoje radno mesto, aktivno učestvuje u svim internim aktivnostima i radu radnih tela, a svima u kolektivu upravo taj “Key Account Manager” nije osoba iz eksterne agencije već njihov kolega iz digitalnog sektora”.

2️⃣ Kreativni Studio STEVE NOHO

STEVE NOHO je ono što vidiš, čuješ, i osetiš. On je revolucionarni kreativac u telu pedesetogodišnjeg industrijskog dizajnera, neobjavljeni autor i beskrajno neduhovit porodični čovek. ?‍?

Za javnost, STEVE NOHO je full service kreativni studio, miks brending agencije, dizajn studija, tima kreativnih pisaca i foto/video produkcije. Mi komuniciramo vaše brifove i stvaramo projekte koji traju, od konceptualizacije do realizacije. ?

Za 5P Newsletter, Nenad Ivić, Head of Creative Studio: “Već dve godine interno radimo na organizacionoj transformaciji. Mi praktično već duže vreme imamo kreativni studio, a sada je došlo vreme da to i iskomuniciramo. Pored bliske saradnje sa našom boutique marketing agencijom, kreativni studio STEVE NOHO u ovoj godini nastoji da poveća broj projekata primarno na polju dizajna pakovanja proizvoda i izrade vizuelnih identiteta”.3️⃣ Inkubator internih EVOKE GROUP projekata ENKUBATOR

U okviru inkubatora ENKUBATOR interno razvijamo digitalne proizvode i usluge koristeći infrastrukturu agencija i kreativnog studija, samostalno ili u partnerstvu sa ekspertima iz oblasti u kojoj se projekat realizuje.

Najsvežiji projekti koji su ugledali svetlost dana, a proizašli su iz ENKUBATORA su edukativni centar Učiteljica i Izložba. ?

Za 5P Newsletter, Sonja Vuković, edukativni centar Učiteljica: “Predivno je što jedan projekat koji počinje od nule nastaje u sjajnom i kreativnom kolektivu koji već duže vreme radi i razvija se. Edukativni centar Učiteljica u timu ima veliki broj učitelja, učiteljica i nastavnika engleskog jezika. Ipak, bez svih sjajnih ljudi iz ostalih EVOKE GROUP organizacionih celina, mi ne bismo postigli sve što jesmo u prethodne dve godine. Takođe, spoj različitih zanimanja i usluga, omogućio nam je da za klijente boutique marketing agencije EVOKE radimo i na specifičnim kampanjama, usko usmerenim na decu i porodicu. Jelte, imamo obe ekspertize. Retko je to naći na jednom mestu”.4️⃣ Web 3.0 Agencija TOK3N

Ne zamerite što sam prethodne nedelje u sekciji “pročitao” pisao o tome da sam čuo da se otvara prva web 3.0 agencija i linkovao do teksta gde piše više informacija o tome. Hteo sam i tada da vam kažem da mi stojimo iza toga, ali mi je delovalo da će ovako, kada sve informacije i šira slika budu na jednom mestu, biti zanimljivije i korisnije. ?

TOK3N je prva web 3.0 agencija u Srbiji i počinje sa radom u ponedeljak, 28. februara i nudi niz komunikacionih i razvojnih usluga vezanih za NFT projekte, Metaverse projekte i kriptovalute. ?

Za 5P Newsletter, Damir Jovanović, Head of Web 3.0 Agency: “Krećemo sa najkliše rečenicom, ali u nikad tačnijem kontekstu. Preda mnom i pred timom je veliki izazov i stvarno to mislim. Lepo je biti u nečemu prvi, ali to sa sobom nosi ogromnu odgovornost, kako prema klijentima, tako i prema nama samima. Kada na to dodamo nepredvidivo tržište, kakvo tržište kriptovaluta svakako jeste, dobijamo pravi ringišpil. Mi svakako imamo tim koji je spreman za takvu vrstu vožnje.”

TOK3N, kao nova EVOKE GROUP organizaciona celina, nastala je zbog povećane potražnje sa tržišta, shodno promenama koje donosi Web 3. Mesecima unazad imamo upite za izrade NFT kolekcija i sada konačno mogu da kažem da to možemo da uradimo od konceptualizacije do realizacije, narodski rečeno – od a do š.”

Na ovogodišnjem IZAZOV Forumu, tačnije 13. aprila u 12 časova, Damir i ja ćemo se obratiti svim delegatima foruma sa pričom šta je Web 3.0 i kako možemo iskoristiti ovaj momenat i NFT ekspanziju da ostvarimo i podignemo na viši nivo naše komunikacione i prodajne ciljeve. To je i mesto na kome ćete premijerno moći da saznate više o uslugama Web 3.0 Agencije Tok3n.

ZA KRAJ


Jedna od najzanimljivijih informacija koju sam dobio od kolega i koleginica iz edukativnog centra Učiteljica jeste da je jedan od najvažnijih trenutaka koje edukator treba da prepozna trenutak kada dete prelazi u fazonu narednog razvoja. ?

Smatram da je ovo izuzetno bitno primeniti i na naše biznise. Ovo što ste danas pročitali jeste upravo to. Ovaj potez je nastao sa ciljem građenja infrastrukture za sve što nas očekuje u budućnosti, infrastukture za prelazak na fazu narednog razvoja kompanije. ?

Još uvek su u pripremi sajtovi za kompaniju i sve 4 organizacione celine. Ukoliko želite da budete u toku, zapratite Evoke Group i sve 4 organizacione celine na Instagramu na linkovima u nastavku. Hvala! ?​
​​
Linkovi:
https://www.instagram.com/evokegroup.rs/
https://www.instagram.com/evoke.rs/
https://www.instagram.com/stevenoho/
https://www.instagram.com/enkubator/
https://www.instagram.com/tok3n.rs/

Ostavljam takođe linkove, ukoliko niste stigli da pročitate prethodne njuzletere:
5P Newsletter: Sve što znam, vidim i osećam ?
5P Newsletter: Mi, pesnici, imamo svoje trikove ?
5P Newsletter: U redu je da nisi u redu ?
5P Newletter: Draft knjige “Deca preduzetnici” i prva NFT kolekcija ?
5P Newsletter: Genijalna FTX app reklama “Don’t Miss Out” ?

Nadam se da ste uživali u čitanju. Radujem se da čujem vaše utiske.
Pišite mi na društvenim mrežama?